Civilingenjör i Medieteknik

Tekniska högskolan vid Linköpings Universitet

Biljetter till 3Cants vårbal

Publicerad 2015-03-03 12:19 av Rebecca Lindblom

Vill du gå på 3Cants Vårbal utan att behöva stå i kö under deras biljettsläpp på torsdag under deras storpub? Vi i styrelsen har 20 st biljetter där det gäller först till kvarn! Vill man komma åt en av dessa åtråvärda biljetter ska man maila till festerichef@medieteknik.nu senast på torsdag. Det är först till kvarn som gäller!... Fortsätt läsa!

Responsive image

Sektionspub med MTD den 11 Februari

Publicerad 2015-02-10 16:27 av Hannes Ingelhag

Onsdagen den 11 februari bjuder styrelsen och MTD in till pub på Vattentornet! Kom och snacka värd och studentExpo, drick en öl och sök till styrelsen/MTD nästa år, åk lite hiss, stäm av läget. Skriv upp det i almanackan nu, så ses vi på plats! Vill ni veta mer om att söka till värd, kika in: https://www.facebook.com/events/1533240470272506/ Vill ni söka/nominera till... Fortsätt läsa!

Responsive image

Alumniföreläsning med Nathalie EK, DICE

Publicerad 2015-01-29 15:40 av Rebecca Lindblom

Den 3 februari kommer Nathalie Ek från DICE och föreläser för oss. Här nedan följer en hälsning från Nathalie med lite mer information om henne. "Jag heter Nathalie Ek och jag är f.d MT-student. Jag jobbar idag som Software Engineer på DICE i Stockholm och mina arbetsområden är i huvudsak Persistence och UI. Jag kommer under min föreläsning berätta om min väg till, vad som... Fortsätt läsa!

Responsive image

Skicka in bidrag till MT-kuberna

Publicerad 2015-01-28 10:30 av Rebecca Lindblom

Kuberna delas ut i två kategorier, den grå kuben för teknisk excellens och den orangea kuben för kreativitet och konstnärlighet. För att få delta måste bidraget ha gjorts i samband med en kurs på MT-programmet. Bidraget skall skickas in tillsammans med en kort beskrivning och motivering, som tillsammans blir ca en halv A4. Det skall specificeras tydligt vad i bidraget man själv... Fortsätt läsa!

Ex-jobb: Interactive visualization of spatiotemporal data for transport analytics and traffic manage

Publicerad 2015-01-15 16:45 av Erik Sandrén

Background Traffic management centers (TMCs) as well as several types of companies in the area of Intelligent Transport Systems (ITS) are collecting a large amount of traffic data from various sources, such as locations from GPS equipped devices, travel times from Bluetooth sensors or speed and flow measurements from radar sensors. Alternative traffic sensors based on crowd sourcing and... Fortsätt läsa!

Oscarspris till MT-alumn

Publicerad 2015-01-15 09:00 av Rebecca Lindblom

Magnus Wrenninge, före detta medieteknikstudent, får filmvärldens finaste pris vid en speciell Oscarsgala den 7 februari. Stort grattis säger vi från sektionen! Läs mer här.... Fortsätt läsa!

Responsive image

Alumnimiddag för årskurs 1

Publicerad 2015-01-04 14:43 av Rebecca Lindblom

Medietekniksektionen bjuder härmed in till årets Alumnimiddag, 27:e januari 2015 kl 19.00 på Visualiseringscenter C. Middagen är kostnadsfri och arrangeras för studenter i årskurs ett på medieteknikprogrammet. Under kvällen kommer det att bjudas på inspirationsföreläsningar av alumner samt en fantastisk buffé. Anmälan är bindande och sker här, senast måndag den 19:e januari.... Fortsätt läsa!

Sök montergruppen!

Publicerad 2014-12-05 14:11 av Rebecca Lindblom

Sektionsstyrelsen har påbörjat ett arbete med Visualiseringcenter C för att ställa en monter hos dem för att öka representationen av MT. Vi i projektgruppen söker nu fyra extra medhjälpare som skall vara med i detta arbetet. Arbetet handlar om att designa montern rent fysiskt och även tekniskt hur en åskådare kan interagera med montern samt underhåll av materialet som... Fortsätt läsa!

LusseLAN - anmälan

Publicerad 2014-11-26 18:52 av Erik Sandrén

Anmälan till Årets LusseLAN är nu öppen! Ni kan anmäla er här Vad passar bättre än ett LAN när kylan kryper in? Passa på att spendera en natt i Färgeriet bland spelglada MT:are och datorer som arbetar för fullt! Det kommer bli tävlingar, lekar och roligt häng och självklart massor av spelande! Observera att anmälan krävs för att få delta. Anmälan öppnar på kvällen,... Fortsätt läsa!