Civilingenjör i Medieteknik

Tekniska högskolan vid Linköpings Universitet

Exjobb + UX + Nyutveckling + Sportintresse = Du? Sports Editing är i så fall något för dig!

Om uppdraget: Känner du att ett exjobb på ett företag som jobbar med flera av de största sportligorna i Sverige är något för dig? Sports Editing letar efter dig som vill vara med och utveckla ett statistiksystem som är kopplat till lagsporter så som ishockey, fotboll och innebandy. Sports Editing vill kunna erbjuda ett bredare tjänsteutbud till sina kunder och behöver därmed utveckla sitt eget statistiksystem.

Du kommer att få vara med att utveckla de delar du brinner för. Då det är nyutveckling som gäller så finns det möjlighet att jobba med den bakomliggande lagringsdelen av data, bearbetning av data, presentation av data och inmatning utav data. Detta innebär att du kan jobba med databaser, UX, webbutveckling samt applikationsutveckling. Vad du kommer att jobba med och i vilka språk väljer du tillsammans med Sports Editing beroende på ditt eget intresse och inriktning.

Vi söker dig som: Detta exjobb erbjuder möjligheter både för dig/er som ska skriva ett exjobb på master- eller kandidatnivå. Om du läser till Civilingenjör tror vi att du läser Medieteknik eller Datavetenskap. Om du skriver på kandidatnivå läser du antagligen Di, Innovativ programmering, Systemvetare, Kognitionsvetare eller liknande. Du har möjlighet att anpassa vilka språk och miljöer du använder för projektet.

För att lyckas med detta exjobb så är du en kreativ person som gillar att få eget ansvar. Du kan skriva det här exjobbet ensam eller i par beroende på vad du föredrar. Du/Ni kommer gemensamt att komma fram till upplägget på ert exjobb tillsammans med Sports Editing för att det ska bli så bra som möjligt för er. Sports Editing har många egna förslag på upplägg för frågeställningar och dylikt.

Om Företaget: Sports Editing är idag 17 anställda där halva styrkan jobbar med utveckling. De har varit igång i 11 år och beskriver sig själva som ett Mediehus. De har två stora plattformar som de utvecklar, Ramses och Sesam, som är riktade till huvudsakligen idrottsevenemang. Sports Editing samarbetar idag med flera av de stora sportligorna i Sverige t.ex. SHL (Svenska Hockeyligan), SSL (Svenska Superligan i innebandy) m.m.

Mer om exjobbet: Detta exjobb förmedlas av Xamera. Xameras mål är att hjälpa dig som är en Young Xpert att kickstarta din karriär efter din examen för dig som är ingenjör, teknisk profil eller ekonom till spännande möjligheter hos företag inom primärt IT- och tekniksektorn.

Sök detta exjobb lätt genom vår app som finns på Google Play och Appstore. Du ansöker direkt med ett klick, med möjlighet till direktinloggning via Facebook. Känner du någon som kan passa för tjänsten tipsa oss och erhåll en tipspeng! Kolla även in xamera.se för fler attraktiva tjänster som passar dig!

Startdatum: Anpassas efter dig/er och när det är dags att starta exjobbet.

Allmän information till Xamera: Ansök genom länken nedan eller skicka din ansökan och ditt CV direkt via mail till anders@xamera.se. Märk ansökningen med ”Exjobb Sports Editing”. Detta uppdrag tillsätts löpande så ansök så snart som möjligt.

Reply as guest

Please keep a good tone in the forum. Don't write something you don't stand for.